Wensballon 6-PACK


VOORDEEL! 6 stuks wensballonnen

Meer details

€ 22,50

Ufoballoons, geluksballonnen of wensballonnen komen oorspronkelijk uit Thailand en worden daar gebruikt bij de viering van het Loy Krathong feest,dat op de 12e volle maan gevierd wordt. De ballonnen worden opgelaten als offer voor de godin van het water 'Mae Pra Khongkha', waar men haar bedankt voor het geven van het water,maar ook vergiffenis vraagt voor het gebruik ervan.

De bevolking in Thailand gelooft tevens dat hoe hoger de ballon vliegt of hoe verder deze komt,hoe meer geluk er in het komende jaar volgt. In Nederland en België worden ze gebruikt bij trouwerijen , geboorte , bbq, festival, 4-fun of herdenkingen aan nabestaanden. Ze zijn een ware rage aan het worden. Andere namen voor deze ballonnen zijn ook wel wensballon of geluksballon.

De wensballonnen zijn gemaakt van niet-ontvlambaar rijstpapier. Midden onderin de wensballon hangt een in paraffine gedoopt stukje karton. Dit dient, eenmaal aangestoken, als brander. Een minuut na het aansteken heeft de wensballon al genoeg drijfkracht om op te stijgen.

De UFO-balloon heeft zijn naam te danken aan de vele ufo meldingen die bij het oplaten van de wensballonnen zijn ontstaan. De wensballon is op afstand een oranje bol die geruisloos door de lucht zweeft. Omdat de meeste van ons nog nooit zoiets hebben meegemaakt zijn ze er van overtuigd dat het een buitenaards voertuig is. De wensballon is 100% biologisch afbreekbaar en heeft 100% vlieggarantie. De Nederlandse Overheid heeft in 2010 de verkoop verboden, dit omdat er inmiddels steeds meer uitvoeringen op de markt kwamen die niet allen even veilig zijn bestempeld. Onze wensballonnen voldoen voor 100% aan de nieuwste eisen volgens de Nederlandse wetgeving.

 

Prijs voor 5 stuks:

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie


Wensballon 6-PACK

Wensballon 6-PACK

VOORDEEL! 6 stuks wensballonnen

Schrijf uw recensie

7 Andere producten in dezelfde categorie: